Уреди за казашка тренировка

Какво е необходимо за тренировката – казах табуретки или кутии, дъмбели и дреболии (ръкавички, стелки, възглавнички и т.н. глезотии, но полезни глезотии).

Ползвам табуретки и кутии, защото са удобни за програмата, удобни за транспортиране и всеки може да се сдобие с такива „уреди“. Както казах, искам програмата да е максимална приложима за всеки човек. Ако имате лежанка (пейка), още по-добре, ползвайте нея. Аз ползвам тези елементарни неща. Разнасял съм си кутиите из цяла България, че и в Гърция. Ето какво представляват.

Размера е приблизително 40Х40Х40, казвам приблизително защото вече имам и по-големи и по-малки… най-удобна ми е 40Х40Х40, но това за всеки ще бъде различно, сигурен съм.

 

Споменах лежанка (пейка) – много удобен „уред“. Не е много скъп, а и лесно се прави, ако имате желание и инструмент.

Аз дълго време ползвах тази, но вече е пенсионерка. 🙂 Препоръчвам този тип. Само гледайте краката и да са Т-образни. Така са по-стабилни и не се забиват в килима, балатума или паркета.

Кутиите имат повече предимства. Могат да се „скрият“ навсякъде у дома, а в себе си крият останалата част от тренировъчната екипировка и гирите (дъмбелите). Ако си поръчате да ви направят такава, ще ви струва приблизително 50-60 лева. То зависи много от екстрите – цвета, сглобката, размера, бройката и т.н. най-вече от мебелиста 🙂 Важното е сглобката да е така направена, че горната дъска да „лежи“ на ръбовете на 4 други дъски. Така е почти невъзможно да бъде счупена.

Честно казано, сега малко се изкалпазаних… започнах да тренирам на две табуретки или две кутии. Слагам ги по този начин, за да не ми виси Д-то 🙂 Преди това, дълго време ползвах, само една. Така, че и двата варианта стават, изпробвани са. Но по-удобно е с две, разбира се. Поставям кутиите (табуретките) по този начин:

За кутиите ще ви трябва и някаква възглавничка. Не е задължително, но е по-удобно. На Джъмбо, преди време имаше голям асортимент. Предполагам, и на всеки мебелен магазин, могат да се намерят такива. Варианта да си поръчате или направите, също не е труден. В краен случай, едно нагънато одеяло, също върши работа… само желание да имате.

Тежести… малко по-сложно, не и невъзможно. Няма как да не си купите поне един комплект дъмбели. Варианта да си правите е сложен, а да си купувате лети гири излиза по-скъпо.  Това е една вечна инвестиция, цената им никога не пада, ако си вземете на старо, гарантирам че и след година можете да се отървете на същата цена. Надявам се, никога да не ви се прииска, да ги продавате  🙂 а само да си добавяте тежести. Изберете хромирани, ако имате възможност, издържат най-дълго на ерозия и не цапат, а също така е удоволствие да се ползват 🙂 За предпочитане е да си вземете стандартни с отвор 30 милиметра, та да си намирате лесно тежести. Дори и в Метро има допълнителни дискове, по избор. Приблизително по 4 лева на килограм… тя такава е цената, вече 14-15 години… помня, че точно тези, ги купих на такава цена.

Ами това са нещата, които ползвам. Поне основните. Мисля, че това е абсолютния минимум. Знам, че все някой ще каже – Може и с по-малко. Аз само ще добавя „Успех“ 🙂

Share on FacebookShare on VKEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Защо не споделиш?