Преси на Арнолд

Това е вариант на упражнението повдигане на дъмбели за рамо. Именуван е на Арнолд Шварценегер, защото той го популяризира, така да се каже. Има много мнения – кое е по-добре да се прави, класическите вдигания за рамо или пресата на Арнолд. Аз лично го предпочитам, защото първо е част от движението фучеджи вдигане и второ чувствам се по добре когато работя това движение, а не класическите вдигания. Ако мислите, че класическите са ви по-„близки“ като биомеханика… правете тях.

Упражнението се изпълнява както седнал, така и прав. Аз правя това което ми харесва. 🙂 Според останалата част от тренировката ми. Ако са ми уморени краката седнал, ако се чувствам добре прав. Редувам ги понякога в една тренировка две седнал и две прав. Всичко е добре! Не издребнявайте толкова много 😉 Както ви доставя повече удоволствие! Важното, в това упражнение, е да ви натовари раменете. Макар, че в клипчето упражнението е показано на пейка с облегалка, забележете че човека не се докосва до нея! Упражнението се прави без облегалка!

Единственото по-различно, което правя е погледа нагоре. Когато вдигам издишам към таван. През цялото време на движението се старая да следя с очи дъмбелите. Надолу вдишвам, горе издишвам. Това е.

А това са „класическите“ раменни преси:

 

 

 

Share on FacebookShare on VKEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Защо не споделиш?