Повдигане за гърди

Повдигане за гърди – това е най-доброто упражнение за гърди, след лицевите опори. Не пиша в програмите за начинаещи лицеви опори никога, защото моето наблюдение е такова, че никой нетрениран човек не може да направи 20 чисти хубави лицеви опори, а какво остава 3 серии по 20.

И така, това упражнение е подготвително за упражнението „лицева опора“. След натрупването на опит и сила, ще включим лицевите опори като основно упражнение, а обикновените повдигания за гърди ще изменим във флайс.

Както се вижда и от видеото, при това упражнение почти няма къде да се сбърка. Елементарно, лесно и приятно…  и се прави легнал 🙂 Какво мога да добавя… аз правя това упражнение, както казах вече, легнал на две табуретки. Друга особеност е това, че понякога краката ми са свити и кръстосани във въздуха. Това е доста натоварваща кръста позиция и затова само понякога тренирам така.

 

Намерих видео на Джей Кътлър, с малко обяснение, как да се изпълнява правилно. Дори и да не разбирате какво казва, ще разберете когато показва 😉

 

Share on FacebookShare on VKEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Защо не споделиш?