Коремни преси

Коремната преса пък е символ на отслабването. Щом се покаже коремната преса, значи си си свършил работата 🙂 Истината е, че директното натоварване на коремната преса, не е толкова голям фактор в понижаването на подкожните мазнини в тази област, колкото хранителния режим. По-важното за коремната преса, което не всички знаят, е че от нея зависи дали ще имате здрав кръст. И така, ако ви боли кръста, това е най-доброто лекарство… но трябва дълга употреба. Не става с месец-два тренировки. Вярвам, че каквито и упражнения да изберете, все ще са от полза. Аз лично ползвам три упражнения. Бройките са колкото можете. Отделете 10-15 минути в края на тренировката и правете упражнения за коремната мускулатура. В програмата съм записал серии и повторения, но те са само за начало. С коремната преса се работи на принципа на Мечо Пух… колкото повече, толкова повече!

Фаворита ми е „повдигане на краката“ – най-вече заради факта, че не си клатя главата много. Стандартните коремни преси са ми неприятни заради клатенето… особено ако правите голяма бройка, направо да ти се догади. Повдигането на краката е в пъти по-приятно.

Второто упражнение, което ползвам но НЕ е в програмата за начинаещи е едно изчанчено извращение от руската армия. Когато правят теста на Купър, използват един вариант на повдигане на краката, в който трябва да докоснат замята над главата. На следващия клип е показан целия тест на Купър, той е интересен, но има време за него. Както казах в началото, само показвам моите упражнения.

Следващото упражнение е „стандартна коремна преса“. Всеки е правил такова, учи се по физ-култура.. поне се учеше. Както и да е, пак намерих клип, ако някой не я знае. Интересното, при това упражнение е, че когато се уморя преминавам в „крънч“. Затова пускам двете упражнения едно след друго. Правя няколко стандартни, 10-20… колкото мога и после правя „крънч“ до отказ.

Така… като начало изпълнявайте това, което записано в програмата! Вярвам, че ще дойде време да правим и теста на Купър и Фучеджи замервания на 7 минути, и още интересни забавления 🙂 Но за начало ползвайте повдигане на краката и стандартната коремна преса.

 

 

Share on FacebookShare on VKEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Защо не споделиш?