Защо правя този сайт?

Защо правя този сайт?

 Защото вярвам, че въпреки колосалния брой сайтове, посветени на тази тема – отслабване, тренировки, диети, фитнес, повишаване на мускулната маса и т.н., информацията е „неизползваема“. Какво имам в предвид? 99% от всички сайтове посветени на тази идея предоставят непълна и дори само частична информация, колкото да индексират ключови думи в търсачките, повечето от тях индексират думите само за да достигне крайния потребител до онлайн магазина на сайта. Други разчитат на написаното, за да си направят реклама като инструктори, тренери или консултанти в магазини за добавки… наричам ги „свенливи булки“… показват малко прелести, дават мъдра но частична информация, и ако искаш да научиш всичко, трябва да си платиш за консултация или да си купиш продукт, програма и т.н. Честно казано, разбирам ги. Все пак това им е работата. Други сайтове са така „натоварени с информация, че човек се „загубва“, бомбардирам от безброй реклами и изскачащи прозорци. Толкова много информация имат, че дори си противоречи… разбираемо е… с толкова много копи пейст, какво друго да се получи.

 Каква е моята користна причина? Логичен е този въпрос… нямам онлайн магазин за добавки, нямам спортна зала, не работя като инструктор или тренер, отказвам да правя програми срещу заплащане… какво да кажа, никнат ми крилца 🙂 Отговора е само реклама… или просто защото мога и искам.

Причината е… наистина искам да има сайт, в който да може всеки начинаещ да започне да тренира в домашни условия, без нужда от допълнителни консултации и покупки. Достъпни за всички възрасти програми, защото лично аз мисля, че всички програми по сайтовете дадени за „начинаещи“, са непригодни за 99% от начинаещите, и 100% непригодни за домашни условия. Голям процент, да не кажа всички програмите за начинаещи, са доста усложнени и утежнени, особено непригодни за хора, решили примерно на 40 – 50 години за първи път да започнат тренировки. Всеки добър тренер знае, че жената не е просто мъж без п…ка, а хората над 40-50-60, не са просто хора с по-малка начална цифра на ЕГН-то… Различията в тренировъчните програми за всяка от тези групи са огромни. Ще се спра на тази тема допълнително.

И така, сайта е регистриран 2006-та година, а едва сега (самия край на2017) мога да го направя такъв, какъвто го искам. Без да се интересувам за посещаемостта, защото не разчитам на доходите от реклама, не се налага да го правя претрупан с реклами и изскачащи прозорци, и… и … Също така, не се налага да ограничавам инфото, за да накарам хората да идват на консултации при мен, нито ме интересува изказа и граматиката, правописните грешки и това какво биха си помислили за мен, хората четящи това. Пожелавам приятно четене и ако не сте намерили инфото, което търсите, пишете ми… винаги отговарям.

Отговорност!

ВСИЧКО написано на страниците на www.bgtrener.com е лично мнение на автора, демек мое 🙂 Нямам претенции да е е вярно, не го приемайте като „рецепта“. Не давам съвети, просто споделям опит.  Всеки знае, текста с малки букви какво гласи:

 Авторът споделя личен опит. Всеки, заел се да спазва режима, го прави на собствена отговорност. Задължително се консултирайте с личния си лекар за всеки хранителен режим, който сте решили да спазвате, особено тези взети от интернет. Най-вече от сайтове, които са „анонимни“, на които автора е неизвестен. Ако сте решили да ползвате съвети на сайт, винаги се обърнете лично към автора. Ако не можете да откриете автора… то какъв съвет приемате и ползвате, и от къде знаете, че авторът е компетентен в тази област?! Винаги се консултирайте с личен лекар, когато ползвате хранителни и тренировъчни режими Особено внимавайте с такива взети от интернет. За пореден път казвам, в сайта споделям опит. Не съветвам никой да спазва този режим преди да се е консултирал с личния си лекар.

 Текстовете и коментарите, публикувани на сайт „www.bgtrener.com“ имат единствено информативен характер и в никакъв случай НЕ трябва да се възприемат като професионална медицинска консултация в областта на спорта, храненето и диетологията. Авторът на сайта, както и всички други хора, участвали в изготвянето на материалите в него не са отговорни за каквито и да било само-диагнози, поставени от потребителите на базата на информация, публикувана в сайта. Посетителите следва да декларират, че ползват публикуваната информация на своя собствена отговорност и авторите не са отговорни за възникването на директни или косвени щети от използването на тази информация. При необходимост винаги се консултирайте с личния си лекар или друг медицински специалист в случай, че сте обезпокоени за вашето здраве! Гореизложеното засяга и всички уеб страници и материали, достъпът до които се осигурява посредством текстови хиперлинкове и изображения/банери, поставени в този сайт.

 И така, това беше моята безОТГОВОРНОСТ….

За фитнес инструкторите… днес изчетох велики изказвания на „колега“ за принципите на тренировката и неправилността на натоварванията. Написах колега в кавички, макар че и аз съм с диплом за фитнес инструктор, защото не считам за колеги хора закостенели и с промити от учебниците мозъци, които никога не са изпробвали дори програмите които пишат, какво остава да експериментират със себе си. Благодаря за мнението, чувал съм доста подобни!

Share on FacebookShare on VKEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Защо не споделиш?