Чай от майчин лист (сена)

Това е „вълшебно“ чайче, което ще раздвижи перисталтиката… а и вас ще раздвижи, особено ако сте далеч от WC-то.

„Сена Майчин лист на Bioprograma е чай с диуретично и разхлабващо действие. Чаят е подходящ при запек и лениви черва.
Действието е меко, безболезнено и не се последва от запек. Това позволява да се прилага при запек у тежко болни, чернодробно болни и при хемороиди. При продължителна употреба слабителният ефект на чая отслабва. Прилага се и като диуретично средство. Препоръчва се и при очни и кожни възпалителни заболявания. Подходящ за употреба от бременни жени и родилки. При продължителна употреба се консултирайте с Вашия домашен лекар.“

Биопрограма не са ми плащали за реклама, просто съм доволен от техния продукт и ползвам вече години тази марка.

И така, ще споделя как аз ползвам този чай. Един път месечно или най-много два. Не е заради друго, ами няма как да си отделя повече дни в които да седя близо до едно помещение… Правя си сутринта една каничка (750мл) чай с едно филтърче и я изпивам за около час. Претоплям винаги да е горещ когато го пия. След обяд още една каничка по същата схема. В идеалния вариант този ден ще е постен (сряда или петък), но ако не се получи и в друг ден става. Също така в този ден не тренирам, достатъчно изморен се чувствам и без да се натоварвам.

Така, важно е да се знае, че ефекта може да настъпи в късния следобед и да ме тормози цялата нощ, и следващия ден дори. Та затова казах че си планирам два последователни дни, без някаква важна активност извън дома.

Както е написано и на кутията – честата употреба понижава ефективността, но един-два пъти месечно работи добре.

А, да понякога го подслаждам с мед, не виждам разлика в ефективността. Така че не е задължително да се пие чист. Вкусът на чая е приятен и без подсладител.

Вашият коментар