Старо но винаги актуално – за телесните мазнини

Днес попаднах на стари архивни папки с интересна за размисъл информация. Телесните мазнини! Спомням си причината, поради която търсих тези снимки. Преди време, аз си представях телесните мазнини като одежда. Един вид покритие на тялото. Свалил съм интересни снимки, за да си представя правилно картинката и съм ги запазил. Както и една „статийка“ на Добри Делев по повод „омазняването“.

Това изображение е скенер на женско тяло тежащо 113 кг(вляво) и друго с 54 кг(вдясно).  Размерите на сърцето, червата и стомаха са сериозно увеличени.  Костите практически са променили позицията си в пространството, а течността между черепа и мозъка е по-голямо количество.

Спешно се налага да спрем с „романтизирането“ на затлъстяването. Това не трябва да бъде приемано за нормално, това е сериозен здравословен проблем, който се разпространява с изключителни темпове, а лекуването му става бавно и мъчително. Хората с наднормено тегло в USA са 36.5%, а тези със сериозно ниво на затлъстяване – 32.5%.

Изричането на истината е лукс, който не можем да си позволим да не получи гласност! Да сме толерантни към толкова сериозен проблем, причиняващ огромни щети върху човечеството като цяло, понякога дори с фатален край, е непростим грях.

От профила на Добри Делев

Силно впечатлен от думите: „течността между черепа и мозъка е по-голямо количество“ – предполагам и вие се замислихте, при това положение, може ли той (мозъкът) да функционира пълноценно.

Още интересни снимки свалени от интернет. Няма какво да ги коментирам…


Вашият коментар