Ако не можеш да бъдеш добър пример, бъди ужасно предупреждение !

Днес тази сентенция „Ако не можеш да бъдеш добър пример, бъди ужасно предупреждение!“ ми излезе като спомен във Фейсбук – споделил съм я през 2013 година. От тогава до сега доста ужасни предупреждения се събраха. Последното е от преди два дни. Ходихме на разходка до с. Руен, този път не до стадиона, а за по сладолед. Ходенето до стадиона е болна тема… няма да тичам по-големи разстояния от 100 м. докато не сваля под 105 кг, защото на коленете не им понася, та ходихме за по сладолед… Като няма едно удоволствие има друго 😉


Руен

А, какво му е специалното на сладоледа в Руен? Питайте и ще ви кажа!

Да не разводнявам ужасното предупреждение със сладки приказки… ама как звучи само.
И така, хапнах си един голям дюнер и един сладолед за десерт (напълно не в програмата, която съм си запланувал, ще го отметна като „изключение“). И след час, имах такъв резултат:

Кръвна захар 8.0

Кръвна захар 8.0… Не е голяма драма, малко над референтните стойности за след похапване, но тенденцията е такава… Постоянно съм „малко над“… Сега ли да вмъкна, че Ковида е виновен или по-късно.
Може и да се шегувам по темата, но откакто ме изписаха от болницата винаги съм „малко над“ – сутрешните ми проби винаги са 7.2, при допустим максимум 6.9 (това е според нормите в България).

За референтните стоности на кръвната захар – страничката: Кръвна захар и диабет.

Вашият коментар